Prijs: van tot


Sorteer op:


Huurwoningen Rotterdam huren

De stad Rotterdam, is een drukke havenstad. Het heeft meer dan 100.000 inwoners en wordt beschouwd als een grootstedelijk gebied. Appartementen in Rotterdam zijn zeer betaalbaar in vergelijking met andere grote Europese steden. Veel bewoners werken in het havengebied, dat een jeugdige uitstraling heeft.

De belangrijkste industrieën in Rotterdam zijn onder meer voedselverwerking, aardolieraffinage, chemie en scheepsbouw. De haven van Rotterdam is een belangrijk vervoersknooppunt voor Europa en Azië. Er zijn meer dan 300 schepen die elke dag in de haven aanmeren om goederen te leveren aan steden over de hele wereld. De meeste bewoners werken in het havengebied, waar een jeugdige sfeer hangt. Pieren en aanlegsteigers zijn gemoderniseerd met milieuvriendelijke oplossingen om vervuiling en geluidsoverlast door het scheepvaartverkeer te verminderen. Appartementen zijn te vinden in de buurt van de haven of in woonwijken weg van het scheepvaartverkeer.

Appartementen kunnen worden gehuurd op het water of op het land in de buurt van de dokken of pieren. De wateropties zijn dichter bij het werk, maar zijn meestal duurder vanwege huurconcessies die door het stadsbestuur worden aangeboden. Er zijn ook landopties waar bewoners verder van hun werk kunnen wonen, maar meer ruimte hebben in hun huis. Om het geluid van het scheepvaartverkeer te verminderen, komen de appartementen ofwel op het land ver van de haven te liggen, ofwel worden ze geluiddicht gemaakt, zodat het geluid niet tot in de onderliggende appartementen kan doordringen. Groene ruimtes spelen een belangrijke rol bij het creëren van leefbaarheid voor bewoners, omdat ze de gezondheid bevorderen door middel van lichaamsbeweging en voedselkeuzes.

Wonen in een bruisende stad als Rotterdam kan opwindend en lonend zijn voor jonge mensen die geïnteresseerd zijn in het werken voor sociale veranderingsprojecten of start-ups. Het huren van een appartement in Rotterdam is relatief goedkoop in vergelijking met andere Europese steden vanwege het economisch beleid dat de betaalbaarheid bevordert voor jonge gezinnen die naar deze stad willen verhuizen. Met appartementen in de buurt van het werk hebben jonge gezinnen genoeg te doen en besparen ze geld voor de opleiding van hun kinderen of andere behoeften. Een levendige stadsatmosfeer houdt iedereen bezig en actief, vermindert stress en genereert positieve sociale verandering in de hele samenleving.